Gold Honey стільниковий (щільниковий, сотовий) мед

180,00
грн.
Gold Honey стільниковий мед, щільниковий мед, медові соти, або сотовий мед, всі ці назви використовують для позначення одного й того ж виду меду. Правильна назва літературною українською мовою ― "стільниковий" мед. Слово "щільниковий" дещо застаріле, але його можна використовувати як синонім. Часто також можна почути "сотовий" мед чи "мед в сотах", але це суржик, обидва ці варіанти є русизмами.

То що ж таке "стільниковий" мед?

Щоб розібратись з цим питанням, треба для початку зрозуміти, що таке "стільник". Якщо коротко, то це восковий лист з чарунками, який бджоли використовують для зберігання меду, перги, вигодовування личинок тощо.
Стільниковий мед - це мед, який не відкачують зі стільників, не піддають обробці, а споживають в природному вигляді. Саме в такому вигляді люди споживали мед впродовж століть. Рідкий мед, звичний для нас, став доступним тільки в ХІХ столітті, після того, як винайшли медогонку.

Чим стільниковий мед відрізняється від звичайного?

Базовою відмінністю стільникового меду від звичайного меду з банки є те, що звичайний мед відкачують з рамок, а стільниковий продають разом з щільником.

Попри таку незначну, на перший погляд, відмінність, різниця між стільниковим і звичайним медом просто колосальна:

1. Стільниковий мед не має контакту з обладнанням на пасіці.

Він ніколи не торкається медогонки, сит, відер чи бочок. Якщо ви шукаєте мед у найчистішій його формі - то ось він.

2. Стільниковий мед не проходить термічну обробку.

Бджолиний віск починає плавитись за температури 62-65°С. Це фактично унеможливлює комерційну термічну обробку, за якої стільники з медом були б просто знищені.

3. Не втрачається аромат.

Стільниковий мед бджоли запечатують ще у вулику. Це дозволяє на 100% зберегти його природний аромат.
4. Мед у стільниках кристалізується повільніше від звичайного меду.
Кристалізований мед нічим не гірший від рідкого меду, але якщо вам важливо, щоб мед був саме рідким - спробуйте мед зі стільників.

5. Стільниковий мед практично неможливо підробити.

Купуючи стільниковий мед ви можете бути впевнені, що він справжній.

Стільниковий мед, на відміну від звичайного, завжди на 100% запечатаний в рамках бджолами, а отже і повністю зрілий. Це природний знак якості.
Як їсти стільниковий мед?

Зазвичай стільниковий мед їдять як жуйку, разом з воском, віск випльовують коли в ньому не залишилось меду.

Якщо такий спосіб вам не дуже підходить, можна теж відтиснути мед з воску безпосередньо перед вживанням і їсти його так, як їдять звичайний мед.

Gold Honey (стільниковий мед)- це мед у його найкращій формі. Це преміальний продукт,золотий мед.
Фасується в герметичні пластикові коробочки вагою продукту +-185 г

Click to order
Total: 
Made on
Tilda